Protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal

DRAOS GLOBAL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai jos.

1. Categorii de date cu caracter personal

Pentru scopurile Prelucrării menționate la punctul II de mai jos, prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal furnizate in cadrul siteului nostru – denumite in continuare „Date cu caracter personal”, dupa cum urmeaza:

DRAOS GLOBAL va colecteaza datele cu caracter personal in urmatoarele modalitati: direct de la dumneavoastra (acordate pe site, e-mail, retele de socializare, ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul, din retele sociale precum si prin intermediul cookie-urilor sau de la parteneri terti care ne comunica date in vederea livrarii produselor, studiilor de piata, chestionarelor si informarilor de orice fel catre dumneavoastra, cat si catre terti, prin acordul dumneavoastra explicit.

2. Scopurile Prelucrarii

Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in masura permisa sau impusa de legislatia aplicabila in urmatoarele scopuri:

Aceste activitati pot include:

Vom utiliza datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastra catre DRAOS GLOBAL , in scopurile mentionate in aceasta Politica de Confidentialitate.

3. Temeiul Prelucrării Datelor dumneavoastră cu caracter personal

In general, prelucrarea datelor cu caracter personal este necesara in vederea desfasurarii activitatii specifice scopurilor prelucrarii.

In general, vi se solicita sa furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal in mod obligatoriu, cu exceptia situatiilor limitate in care va comunicam ca anumite informatii sunt facultative. Daca nu ne oferiti respectivele date cerute a fi furnizate in mod obligatoriu, procesul poate fi intarziat sau chiar imposibil.

Pentru a putea prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, DRAOS GLOBAL se bazeaza pe diferite temeiuri juridice, dupa cum urmeaza:

De exemplu, daca utilizati serviciile noastre pentru a participa la un studiu online, va vom utiliza datele cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatia de a finaliza si a administra acel studiu in conformitate cu contractul pe care il avem cu clientul care l-a comandat sau pentru mesaje promotionale ulterioare. De asemenea, prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi necesara pentru a face demersuri inainte de incheierea unui posibil contract, in conditiile in care sunteti un potential partener si doriti sa ne contactati in vederea unei eventuale colaborari comerciale;

4. Transferuri de date, destinatari si temeiul legal al acestor transferuri

4.1. Destinatari

Alte societati: Transferam datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii colaboratoare, in masura permisa de legislatia aplicabila pentru interesele legitime ale DRAOS GLOBAL , in vederea facilitarii comunicarii interne si administrarii sarcinilor impreuna cu alte societati, pentru facilitarea cooperarii si comunicarii intre societati, pentru scopuri de marketing.

Transferam datele dumneavoastra tertilor doar daca dumnevoastra v-ati dat in prealabil acordul explicit, printr-un click sau selector din cadrul unuia dintre chestionarele accesate de catre dumneavoastra. De asemenea, transferam datele dumneavoastra tertilor doar dupa ce dumneavoastra v-ati dat in prealabil acordul printr-un click pe un link intr-un email sau doar dupa ce dumneavoastra ati accesat o pagina din siteul DRAOS GLOBAL sau al unor terti parteneri DRAOS GLOBAL.

Terti: DRAOS GLOBAL si/sau alte societati va pot transfera datele unor agentii guvernamentale si de reglementare, instante si alte autoritati guvernamentale, conform prevederilor legislatiei aplicabile, in baza Art. 6(1) (c) GDPR, si consultantilor externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocati, contabili, auditori etc.) in baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

Prestatori de servicii (din cadrul DRAOS GLOBAL si din afara acestuia): in cadrul operatiunilor sale comerciale normale, DRAOS GLOBAL incheie contracte cu prestatori de servicii, in vederea desfasurarii anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau IT, de gestionarea furnizorilor la nivel global, furnizarea sistemelor si retelelor globale securizate ca prestator de servicii pentru compania DRAOS GLOBAL unde toate sau unele companii pot prelucra date cu caracter personal, inclusiv pentru: procesarea platilor (de ex. banci, procesatori de plati etc.), livrarea produselor (de ex. transportatori/curieri), organizarea campaniilor si desemnarea castigatorilor (de ex. agentii de marketing si publicitate) , acordarea de premii (ex. agentii de turism).

Prestatorii terti de servicii au semnat clauze de confidentialitate si nu li se permite sa utilizeze datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele mentionate in prezenta Politica de Confidentialitate cat si in politicile acestora de confidentialitate.

4.2. Transferuri de date transfrontaliere

Transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara tarii in care va aflati, in tari aflate pe teritoriul Uniunii Europene, cat si in afara ei. Toate datele de indentificare sunt trimise in mod anonimizat tertilor, fara a include elemente standard de identificare (nume, adresa, email, telefon, varsta, locatie), astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora. In cazul in care va oferiti acordul explicit, datele personale de indentificare pot fi trimise in mod direct si ne-anonimizate tertilor vizati.

5. Perioade de retentie

Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile mentionate in prezenta politica de confidentialitate vor fi pastrate doar cat este necesar, pe durata existentei contactului cu DRAOS GLOBAL si ulterior, in timpul unei perioade de tranzitie (de exemplu, pentru primirea unui raspuns la solicitarea dumneavoastra) sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in care DRAOS GLOBAL are obligatia legala de a arhiva datele cu caracter personal.

Daca se initiaza o actiune judiciara, datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.

In principiu, va vom pastra datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora.

In toate cazurile, datele cu caracter personal din contractele, comunicarile si alte documente identificate pot fi supuse unor cerinte legale de pastrare, care necesita, in principiu, pastrarea de pana la 10 ani. Orice alte date cu caracter personal vor fi sterse, in principiu, in 6 luni de la refuzul dumneavoastra, cu exceptia datelor referitoare la cercetare care vor putea fi pastrate pana la 3 ani de la data colectarii sau, dupa caz, pentru o perioada necesara pentru indeplinirea unor obligatii legale (inclusiv daca suntem obligati astfel printr-o hotarare judecatoreasca) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

6. Proceduri de securitate

In conformitate cu legislatia europeana pentru protectia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea neadecvata a datelor cu caracter personal.

Utilizam sisteme şi proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti. De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restrictionari tehnice şi fizice ale accesarii şi folosirii datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucreaza.

7. Drepturile dumneavoastra

Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de prelucrare, puteti retrage acest consimtamant in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea prelucrarii anterior retragerii consimtamantului.

In baza conditiilor prevazute de legislatia aplicabila (GDPR), aveti urmatoarele drepturi:

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata şi semnata, inaintata catre DRAOS GLOBAL la adresa postala Bulevardul Expoziției 1(k), Bucuresti, Romania– in atentia responsabilului cu protectia datelor – sau la adresa de email office@draosglobal.com.

In cerere, puteti arata daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi şi de poşta electronica sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

DRAOS GLOBAL va comunica informatiile solicitate, in termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastra privind modul de comunicare.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca drepturile de mai sus pot fi limitate in baza legislatiei nationale aplicabile privind protectia datelor. DRAOS GLOBAL , in calitate de operator de date, ramane punctul de contact central in vederea exercitarii acestor drepturi.

De asemenea, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Va rugam sa adresati orice intrebari catre DRAOS GLOBAL la adresa de e-mail office@draosglobal.com sau la adresa postala Bulevardul Expoziției 1(k), Bucuresti, Romania– in atentia responsabilului cu protectia datelor.

8. Cum prelucram datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de DRAOS GLOBAL nu sunt destinate minorilor.

Sari la bara de unelte